Si te gatuajmë tortë me mollë
Perberesit:
- 300 g miell
- 150 g sheqer kafe
- 60 gr gjalpe
- 60 gr qumesht
- pak kanelle pluhur
- maja per embelsira
- 3/4 kokrra molle
- pak leng limoni
Përgatitja
Qerojme mollët dhe i presim ne copa dhe një kokërr e bejme ne feta,i leme ne nje ene me pak lëng limoni e 1 luge sheqer. Shkrijmë gjalpin dhe e leme te ftohet.
Ndërkohe rrahim vezet me sheqerin derisa masa te fryhet,me pas shtojme perberesit e tjere duke i alternuar.
Ne fund shtojmë mollet,duke lene fetat per siper,dhe e përziejmë ngadalë. Hedhim masën ne nje tave e siper i vendosim fetat e molles se mbetur.
Shtojmë nje luge sheqer kafe siper dhe e vendosim te piqet ne 180* per 40-45minuta.
Na dërgoni fotot tuaja ne hapësirën e komenteve!