Tartë me qepë e djathë

Si te gatuajme Tartë me qepë e djathë

96359047_2597672733781847_6194446671257670114_n

Përbërësit:

  • 1 petë sfoljat,
  • 600 g qepë ( të kuqe po patët),
  • 100 g mocarela,
  • 150 g djathë i butë,
  • 150 g djathë i grirë,
  • 150 g arra,
  • trumzë,
  • piper,
  • kripë,
  • vaj ulliri.

Përgatitja:
Qërojmë qepë dhe i presim në copa,i kaurdisim me zjarr të ulët ne një tigan me pak vaj e duke i mbuluar me kapak,derisa të zbuten.

I lemë të ftohen pak.Pastaj shtojmë pak kripë,piper e trumzë.
Presim në copa djathin e butë dhe mocarelan dhe i shtojmë te qepët. Në një tavë shtrojmë petën sfoljat dhe e shpojmë me pirua,shtojmë masën e përgatitur, sipër hedhim arrat e copëtuara e djathë të grirë.

Pjekim tartën në furrë të nxehtë 220°C përreth 25-30min.

Ju bëftë mirë!

Për më shumë receta vizitoni faqen tonë artigatimit.com

https://www.instagram.com/p/CAC4UKfg0nd/