Kjo është një recete e modifikuar e piteve greke “Peinirli”!
Përbërësit
- Miell 500 gr
- Djathë 300 gr
- Ujë 300 ml
- Veze 4 kokrra
- Proshutë 300gr
- Vaj ulliri ekstra i virgjër 100 ml
- Gjalpë 100g
- 1 lugë gjelle maja birre e freskët
- 1 lugë çaji kripë
- Erëza sipas deshires
Përgatitja
Në një enë hedhim miellin, vajin e ullirit, shkrijmë majanë në një gotë ujë dhe e bashkojmë tek ena. I trazojmë mire dhe ne fund shtojmë kripen me pjesën tjetër te ujit gradualisht. I trazojmë derisa te arrijmë një mase homogjene. Masën e brumit e lëmë të pushojë për rreth 1 ore.
Pasi ka kaluar 1 orë apo masa ka dyfishuar vëllimin, e ndajmë ne pjesë të vogla të barabarta.
Hapim brumin ne forma katrore ose drejtkëndësh. Bashkojmë vezët me djathin dhe gjalpin. Ndezim furin ne 190°C.
Hedhim mbushjen ne mes dhe e kapim nga dy ekstremet duke i bashkuar. Shtojmë proshute sipas deshires.
I pjekim ne furre per 15-20 minuta! Ju befte mire
PER RECETA TE TJERA VIZITONI www.artigatimit.com
source - namnamra