Bombolone me Krem


(Lirenti) #1

Nuk besoj se ka njeri ti rezistoj këtyre ëmbelsirave. Ja se çfarë ju duhet.

##Rreth 10-15 copë##

  • 200 g miell 00
  • 200 g miell Manitoba
  • 60 g sheqer
  • 50 g gjalpë
  • 1 vezë
  • 1 dl ujë
  • 1 dl qumësht
  • 1 shkop vanilje
  • 15 g maja birre
  • pak kripe
  • 1 l vaj për skuqje

##Për mbushjen:##

##Pergatitja##
Shkrini majan me pak uje te ngrohte me sheqer, pastaj bashkoni rreth 100g miell dhe trazojeni mire. Lereni masën te pushoje për rreth 1 ore të mbuluar.

Me pas merrni masën e përgatitur, hidhi sheqerin qe ka ngelur, kripë, vezë, vaniljen dhe trazoje me kujdes. Vazhdoni më pas me hedhjen e miellit pak nga pak duke e trazuar. Shtoni dhe qumështin pak nga pak derisa të përftoni një masë elastike dhe të lëmuar. Në fund shtoni gjalpin e zbutur. Mbulojeni dhe lereni të pushojë për rreth 1 orë ose derisa masa të dyfishihet.

Pasi ka pushuar, hidheni brumin në sipërfaqen e punës dhe me anë të një peci shtrijeni me kujdes. Jepini një trashësi rreth 1 cm, dhe prisni disqe me diameter 5 cm.
I sistemoni në një tavë dhe i mbuloni. Duhet të pushojnë për rreth 1 orë.

Më pas është koha për ti skuqur. Mbushni një tigan me vaj, por mos e nxehni shumë.Hidhini bonbolonet për skuqje me kujdes mos të shfryhen.

Pasi të keni mbaruar, me nje xhep pastiçier i mbushni me krem.

Shtoni pak sheqer siper dhe Ju beftë mire!

Presim të na shkruani për rezultatet tuaja dhe pse jo, na dergoni ndonje foto.