Patate te mbushura me kerpudha

Receta origjinale eshte qepe te mbushura me kerpudha,por e kam ndryshuar vet per efekt preference :yum:

Perberesit :
6-7 patate ( te ziera pak me pare )
400 gr kerpudha
100 gram proshut
100 gr mocarela
1 lug majdanoz
djath kackavall
gjalp i shkrire
piper ,krip
(perime te tjera sipas deshires ,speca, ullinj , kungull, veze etj )
Pergatitja : Marrim patatet te zilat i kemi lene pak te zihen . Presim nje strese nga pjesa e siperme e cdo patatejje . Me nje luge krijojme xhepin ku do bejme mbushjen . Me nje furce lyejme pjesen e brendshme te patateve me gjalp te shkrire duke i shtuar pak krip dhe piper .
Mbushim me nje shtrese djath cdo patate . Grijme ne kubik te vegjel kerpudhat , proshutin , dhe perimet e tjera . Me pas bejme mbushjen e patateve ,duke shtuar ne fund nje shtrese djath kackavall te grire ne rende . I pjekim ne 250 oC per 20 min .
Ju befte mire :grin:

P.s : Pres kritika nga shefe Nertila :relieved:

1 Like

I preferoj patatet ne furre! Per tu provuar dhe kjo recete! Faleminderit

Pershendetje!
Te lumshin duart per pjatat e shijshme qe gatuan!Me pelqejne gatimet e tua! Vazhdo keshtu!
Bravo!
Nertila