Peshku që të gatuhet mirë dhe të shijohet, duhet në radhë të parë të jetë i freskët dhe gjithashtu cilësor. Duke parë se peshku pas kapjes duhet të transportohet nëpër dyqane, mënyra se si mirëmbahet ndikon në freski. Ja disa teknika si të dalloni peshkun e freskët.
Update!
- Era e keqe
Sapo peshku nxirret nga uji, gjendja e tij përkeqësohet nëse nuk mbahet ne kushtet e duhura. Pra nuhateni peshkun përpara se ta blini! Duhet te ketë erë të freskët deti, nëse era është e fortë, largohuni!
- Bishti dhe krahet
Nëse bishi dhe krahët janë të thata, kjo është një shenjë që peshku nuk është i freskët.
- Luspat
Luspat duhet te jene te gjitha te ngjitura mire pas trupit peshkut dhe jo te shkëputura si dhe uniforme. Lëkura duhet të jete e shndritshme dhe me shkëlqim!
- Prekja
Nëse mund ta prekim peshkun, shtypeni pak me gisht, mishi duhet te kthehet siç ishte dhe jo te mbetet gropë.